Skönt att ha en elektriker till hands

Skönt att ha en elektriker till hands

Vårt badrum behövde en ombyggnad, därför bestämde vi oss för att renovera det för ett tag sedan. Vi ville ta det från 70-talet till 2000-talet. Detta innebar bland annat att vi skulle installera ny elektricitet och därmed behövde vi hjälp från en elektriker i Järna.

El är något som man verkligen ska ha respekt för, därför ska man inte arbeta med det hur som helst om man inte har kunskap eller behörighet. I värsta fall kan man få en stöt och skada sig rejält. Därför är det alltid bäst att lämna över arbetet till en kunnig yrkesperson, i detta fall en elektriker.

När vi väl renoverade badrummet hade vi turen att bli rekommenderade om en elektriker i Järna av vänner som sa att han var kunnig inom sitt område och hade ett rimligt pris. När jag hörde att elektriker har kunskap om elektricitet förstod jag att han skulle kunna hjälpa oss att installera ny el där vi ville ha den. Jag förväntade mig dock inte att han skulle förklara allt om elektricitet medan han arbetade på vårt hus! Visste du till exempel att det finns mer än en sorts tråd?

Tydligen finns det två sorters ledningar: NM-kabel (Non-Metallic) och UF-kabel (Underground Feeder). Elektrikerna kan berätta vilken kabel som är bäst för ditt hus. Eftersom det var dags att göra sig av med de gamla, rostiga ledningarna sa vår elektriker att han skulle dra om allt med NM-tråd eftersom den har högre kvalitet än UF-tråd. Elektriker som är kunniga inom el vet allt detta!

En annan sak som jag lärde mig av honom är att varje strömbrytare endast styr en glödlampa. Det betyder att om du har tre lampor i din hall och slår på två strömbrytare så kommer bara två av dem att tändas. Elektriker kan den här typen av saker eftersom de gör det här varje dag!


Kommentarer är stängda.