Jag funderar på att utbilda mig till elektriker

Jag funderar på att utbilda mig till elektriker

Jag funderar på att utbilda mig till elektriker. Min morbror jobbar som elektriker i Arvika och han har berättat mycket om sitt jobb så det har fått mig att verkligen vilja följa i hans fotspår.

Jag har tittat på elektrikerutbildningar och funnit att elektriker kan vara egenföretagare eller arbeta för ett större företag, och elektriker arbetar med elinstallationer, renovering av hus och andra byggnader samt nya elinstallationer.

Oftast finns det bara en elektriker på jobbet åt gången, men det finns också en del elektriker som egentligen inte arbetar själva utan kan vara ansvariga för att övervaka hela teamet av elektriker som arbetar med ett installationsprojekt. Elektriker måste ha goda kunskaper om elektricitet och hur den fungerar; de måste veta vilka typer av material som kan förhindra olyckor från strömstötar och kortslutningar. För att bli elektriker krävs en utbildning som tar tre år att slutföra, men det skrämmer inte mig, för vill man uppnå något kan man inte räkna med att belöningen kommer med en gång. Elektriker kan också behöva känna till andra elektriska funktioner, t.ex. gatubelysning och eldistribution. Det finns mycket arbete för elektriker inom sektorn för förnybar energi; elektrikerna måste uppfylla miljökraven på de värme- och belysningssystem som de installerar på plats.

Jag planerar att gå en elektrikerutbildning på ett yrkesgymnasium och sedan avlägga en elektrikersexamen innan jag söker elektrikerjobb på nätet. Jag kommer att göra mitt bästa för att bli elektriker och är beredd att tillbringa långa studietimmar, men det kommer att vara värt det om jag kan få en anställning som elektriker eller om jag en dag kan starta ett eget företag – för trots allt är det arbete med elektricitet det som intresserar mig mest.

Efter avslutad utbildning kommer jag också att behöva upprätthålla mina elektrikerkunskaper genom att delta i kurser och seminarier.


Kommentarer är stängda.